»blog »välkommen @johannestankar

Makten i ett förstahandskontrakt

Nu är det dags igen att "skaffa" en inneboende. Har varit där flera gånger tidigare. Och det är mycket makt man har som innehavare av ett förstahandskontrakt eller en bostadsrätt i en studentstad som Uppsala. Just i det läget när man vill hyra ut ett rum.

På Blocket finns det nämligen verkligen högvis med annonser under rubriken "Önskas hyra". Av alla möjliga olika slag, en del taggade som "akut". Vissa väldigt ambitiösa annonser, och med folk som kan tänka sig alla former av tak över huvudet. Samt en och annan där annonsören verkligen inte förstått sig på bostadssituationen i Uppsala, utan istället i en annons med ett fåtal rader utan bild frågar efter en egen 1:a med låg hyra mitt i centrum.

För mig gäller det nu att svara på frågan "Vem av alla dessa vill jag skänka glädje?". Och vem av dessa kommer jag trivas med, så att det faktiskt blir glädje och inte friktion jag skänker?

Just nu lutar det åt arbetande norrlänning som också är runt 30 år gammal och verkar lugn. Det första mötet för avgöra om lotten faller på honom, eller om det blir någon annan av alla de som har svårt att hitta någonstans att bo.

1 March 2014